februari 1957

 

 

Aflevering 115

Voor het eerst.. het nieuwe land betreden!
Bron: Ons Noorden 9-2-1957
Onder het gesnor van filmcamera’s begon een expeditie van twintig man in vijf jeeps vanaf de dijk bij de Roggebotsluizen, dit om de pers een indruk te geven van het drooggevallen land. Nog geen tien minuten later zaten de vijf voertuigen vast in de modder. Onwrikbaar vast. Met vereende krachten, bestaande uit de zwoegende heren der publiciteit, de voeten gestoken in veel te grote laarzen, werd getracht de wagens weer uit de zuigende blubber te krijgen. Sjorrend en duwend, onder het gesnor der camera’s en het geklik van fototoestellen, bleek het mogelijk drie van de vijf jeeps weer vaste grond onder de woest ronddraaiende en modder opspuitende wielen te geven.
Deze modderbrij staat op de kaart aangegeven als zijnde de nieuwe polder Oostelijk Flevoland.

Reacties: 0
Moarnsdize yn febrewaris
Bron: Frysk en Frij 22-2-1957

Reacties: 0
Scrabbelde u al eens?
Bron: Het Vrije Volk 2-2-1957
Scrabble, dat is breien aan een aantal woorden, die zich horizontaal en verticaal uitstrekken over een vak met ruitjes.
Het spel kan een zeer fijnzinnig geschut zijn om in stelling te brengen als u en uw man visite heeft van een ander echtpaar en de conversatie loopt wat droog. Ga scrabbelen, dan moeten ze ten minste ook telkens een woordje te berde brengen!

Reacties: 0
De avonturen van Kleine Iwan
Bron: Harlinger Nieuwsblad 1-2-1957

Reacties: 0
Autoscha ?
Bron: Friese Koerier 23-2-1957

Reacties: 0
Verkeer in Midden-Oosten
Bron: Friese Koerier 23-2-1957

Reacties: 0
 
Abonneren
Reageren
Colofon
Archief

Eerste reis van het s.s. "Statendam"
Bron: Friese Koerier 7 en 19 feb 1957
"Een inscheping die zich in niets van andere onderscheidt", meenden personeelsleden van de Holland-Amerika lijn, toen de passagiers zich woensdag aan boord begaven van het nieuwe s.s. "Statendam" dat gistermiddag voor zijn eerste reis uit Rotterdam naar New York is vertrokken.
Het schip is geheel volgeboekt. Onder de passagiers bevinden zich 350 Nederlandse emigranten.

Reacties: 0
Vrouwen zijn eerlijk
Bron: Friese Koerier 2-2-1957
De eigenaar van een groot warenhuis in New Jersey heeft proefondervindelijk bewezen dat vrouwen eerlijk zijn. Iedere vrouw, die door de regen overvallen werd, kon in zijn zaak een paraplu lenen. Van 94 geleende paraplu's werden er 93 prompt teruggebracht en de 94ste kwam per post.
Er was een briefje bij, dat de vrouw vergeten had de paraplu terug te brengen voor zij naar haar woonplaats - aan de andere kant van Amerika - terugkeerde. Hiervoor maakte ze veel excuses.
Reacties: 0
Opheffing
Bron: Sneeker Nieuwsblad, 11-2-1957
Ja, we mógen! Ja we kúnnen!
Vreugde bij de Horeca!
Bij tienduizenden gezinnen!
(In- of exclusief Papa?)
Zondagsrijverbod verdwenen,
Zondag mocht er weer gestart
(Door ministerse strijkage
Van 't ministeriële hart).
Reacties: 0
Doe méér met kaas
Bron: Ons Noorden 8-2-1957

Reacties: 0
Hondse behandeling
Bron: Harlinger Nieuwsblad 8-2-1957
De krantenbezorger D. die woensdagmorgen in alle vroegte nog wat slaperig een dagblad bij de fam. T. in de Patrimoniumstraat door de brievenbus duwde kreeg de schrik van zijn leven toen een onbekende aan de andere kant van de deur hem de krant met een grauw uit de hand rukte. Even dacht de man aan spoken. Het was echter alleen maar de waakse herdershond van de familie die de krant zo honds door de brievenbus had gerukt.
Reacties: 0
Hamerende hoofdpijn
Bron: Harlinger Nieuwsblad 22-2-1957

Reacties: 0
Geen T.V.-toren in Appelscha
Bron: Friese Koerier 1-2-1957
In Appelscha zal niet, zoals aanvankelijk het plan was, een televisietoren gebouwd worden. Deze beslissing is genomen i.v.m. het feit dat Appelscha precies in de aanvliegroute van Schiphol ligt. De hoogte van de toren zou hiervoor moeilijkheden opleveren.
De toren komt nu oostelijker in Drenthe te liggen, waarschijnlijk in de gemeente Smilde. Met zijn 300 meter hoogte is de toren de hoogste TV-toren die in Nederland wordt gebouwd.
Reacties: 0
Meer televisietoestellen dan radio's
Bron: Sneeker Nieuwsblad, 18-2-1957
In de maand januari zijn door de Dienst Luister- en Kijkgelden voor het eerst meer televisie-toestellen dan radio's geregistreerd, nl. 12.610 tegen 11.830. Het aantal draadomroepaansluitingen kwam in dezelfde maand op 544.132.
Reacties: 0
Houtvlot kantelde
Bron: Harlinger Nieuwsblad 8-2-1957
Drie Harlinger, die een houtvlot uit de Zuiderhaven door de Havenbrug moesten vervoeren, gingen bij de brug kopje onder, toen het vlot kantelde. Ze kwamen er met de schrik en een nat pak af.
Reacties: 0
Poes, poes, poes…
Bron: Ons Noorden 13-2-1957
Een poes zit negen dagen lang bovenop een méér dan 20 meter hoge paal in Pennsylvania. Na ettelijke pogingen van werklui ging een andere man naar boven met een mandje vis.
Poes werd er zenuwachtig van en liet zich een meter of drie naar beneden zakken. Toen sprong de poes op de grond, glipte miauwend weg, nog vóórdat de omstanders van hun verbazing waren bekomen….
Reacties: 0
Snor
Bron: Friese Koerier 14-2-1957
In ons lijfblad lezen wij, dat de patiënt in het Kremlin, onderzocht door professor Schulten, in geen geval Kaganowitsj kon zijn. "Kaganowitsj draagt een snor en de patiënt niet".
Reacties: 0
Huren met 25% omhoog
Bron: Het Vrije Volk 2-2-1957

Reacties: 0
Heen en terug naar Mars
Bron: Sneeker Nieuwsblad, 21-2-1957
In vierhonderd dagen kan men, met behulp van een ionenraket, Mars bereiken, de terugreis zou ongeveer 320 dagen duren. Men heeft ook al gedacht aan een nog sneller ruimtevaartuig, namelijk een met behulp van het licht voortbewogen fotonraket, maar dit denkbeeld is nog niet te verwezenlijken.
Reacties: 0
Maar één leeuwerik maakt geen zomer...
Bron: Het Vrije Volk 5-2-1957
Jeugdherbergvader Piersma te Heeg heeft de eerste leeuwerik horen zingen. Het is een bemoedigend geluid voor hen, die hoge kolenrekeningen vrezen.
Het zachte weer - het was gisteren warm als zaten we in de meimaand - heeft de Friese weiden groen geverfd. Zwermen meeuwen cirkelen boven het land. Vader Piersma zag ook de eerste scholekster.
Reacties: 0