Juli 1988

 

 

Aflevering 133

Kaatsen in hartje Leeuwarden
Bron: Leeuwarder Courant juli 1988
LEEUWARDEN - De aloude Friese kaatssport heerste deze week drie avonden lang in Leeuwarden in het kader van het jaarlijkse toernooi voor de eersteklassers van de KNKB. Op het Zaailand vonden gisteravond de finalepartijen van Leeuwarden 703 plaats.

Reacties: 0
Kaasnotering Leeuwarden met twintig cent omhoog
Bron: Leeuwarder Courant juli 1988

Reacties: 0
Groeten van Terschelling
Bron: Harlinger Courant -137e jaargang, 1 juli 1988
Fietsers opgepast. Als u vanuit richting Midsland rijdt, rij dan zeer voorzichtig. Er is een wegopbreking. Het bord zegt het al: ‘Langzaam rijden’. Dat betekent, dat u het gas los moet laten en voorzichtig in zijn twee voorbij het gat moet rijden. Voor voorbij zoevende fietsers zal het niet al te grote bord moeilijkheden veroorzaken, omdat men het waarschijnlijk door de vaart niet opmerkt.

Reacties: 0
Monument voor Esperanto
Bron: Harlinger Courant -22 juli 1988
Vlieland – Op Vlieland is woensdagmiddag tijdens de festiviteiten rond de heropening van het gerenoveerde Kerkplein een speciaal symbool onthuld. Het betreft een monument ter herinnering aan het honderdjarige bestaan van de wereldtaal Esperanto. In 1987 was het honderdjarig bestaan van deze taal.

Reacties: 0
Neergestorte luchballon was van papier
Bron: Leeuwarder Courant juli 1988
LEEUWARDEN - Urenlang hebben de politie, brandweer en de luchtmacht gistermiddag in de wijde omgeving van Leeuwarden gezocht naar een neergestorte luchtballon.
Reacties: 0
Terschelling oppermachtig bij sloeproeien
Bron: Harlinger Courant- 12 juli 1988
Hooisbuien op de vroege zaterdagochtend beloofden weinig goeds voor de tweede editie van het sloeproeien (120 meter sprint), zoals 'La Moustache', die had gepland in de ZO-Singel. Nadat het sloeproeien vorig jaar tijdens de visserijdagen een overweldigend succes bleek, zat een herhaling er natuurlijk dik in, ook al omdat dit sportieve onderdeel heel vroeger plaats vond in de Noorderhaven.

Reacties: 0
Reklame van de Tapijtbeer, de Snurker, Jan Gordijn
Bron: Harlinger Courant – 15 juli 1988

Reacties: 0
Twaspan foar de tieme op Friezendei
Bron: Leeuwarder Courant juli 1988
BURGUM - De ûngetiid-show wie sneon ie fan de hichtepunten op de Friezendei yn Burgum. De romrofte Fryske hynders foar de swalmasine, it meanapparaat of de skodder lieten de minsken tinke oan âlde tiden.

Reacties: 0
Aardappelen op een ongewone plaats
Bron: Harlinger Courant- 137e jaargang, nr 49, 1 juli 1988
En dan kunnen deze aardappels aan de Voorstraat worden gerooid. Een opvallend verschijnsel in het stadsbeeld is het zeker, dat er aardappelen worden geteeld op een ongewone plaats.Het is niet duidelijk wie er ooit verantwoordelijk is geweest voor het zaaien van de pootaardappelen, maar wel staat vast dat er veel kapers op de kust zijn om de oogst straks binnen te halen.

Reacties: 0