juli 2000

 

 

Aflevering 36

Canadees vindt meisje van allereerste zoen
OOSTERZEE – Het hekje buigt iets door. Pasteltinten in de lucht boven Lemmer. Twee mensen zitten op de verende houten plank. Net als 55 jaar geleden. Armen om elkaar heen, een tedere blik, de knieën bijna tegen elkaar aan. Alleen het zoenen is minder spontaan dan toen. Hij wil wel, maar zij durft niet zo goed.

Hij weet het zeker. Als hij haar eerder tegen was gekomen, was hij stil blijven staan. De Friese Canadees Lex Smid (69) is Janneke Bakker (69) nooit vergeten. Toen ze veertien waren, zoenden ze elkaar ‘efter it bargehok fan Oane Wind oan it Westein’ bij Oosterzee. Gisteravond waagden ze een nieuwe poging.

Reacties: 0

Bron: H. aan H. extra, 12/7/ 2000

Reacties: 0
Emigranten ontmoeten koningin
Bron: F.D. 3/7 2000
Leeuwarden – Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft zaterdag de Nederlandse vertaling van het “It Wrede Paradys” (Het Wrede Paradijs) van schrijver/journalist Hylke Speerstra in ontvangst genomen.

Reacties: 0

Bron: 10501 fr bis

Reacties: 0
Fryslân zegt Simmer 2000 groots vaarwel
Bron: F.D. 24/7 2000
Leeuwarden – Met een krachtig, groots en overdonderend muzikaal en cultureel spektakel heeft Fryslân zaterdag afscheid genomen van Simmer 2000. In een uitverkocht FEC woonden ruim achtduizend mensen de slotmanifestatie van de grootste Simmerreünie bij. “Wy hawwe it hân. It wie de muoite wurdich”, aldus Simmervoorzitter Henk Kroes.

Reacties: 0
Bazin van Friesland
Bron: De Groene Amsterdammer, 8/7 2000
Ergens in april 1993 zit ik nietsvermoedend met een stel mensen in het fameuze café Eijgelaar in Leeuwarden waar je een kwartier op een biertje moet wachten en niet te snel een nieuw moet bestellen omdat je anders de kans loopt van drankzucht te worden beschuldigd. “We gaan toch niet zuip’n he!!”

Reacties: 0


Reacties: 0


Reacties: 0
Ouwe Seunendag een onvergetelijke topdag
Bron: H.C. 11/7 2000
Harlingen – Bleek de Slachtemarathon de Friese topper van Simmer 2000, in Harlingen was dat de Ouwe Seunendag Seumer 2000. Heerste op de Slachtemarathon bij de start van achtduizend deelnemers tussen de zeedijkhekken bij Oosterbierum het ‘Elfstedengevoel’, in Studio Trebol was er bij de start van de vijfhonderd deelnemers sprake van een uitbundig gevoel, maar toch lekker onder elkaar en dat allemaal op dezelfde dag dag; tien kilometer van elkaar, het ene evenement buiten en het andere binnen.

Reacties: 0

Bron: H.C. 11/7 2000

Reacties: 0
Heimweetoerisme in het Kafee
Bron: F.D. 18/7 2000
Leeuwarden – Als je nog geen heimwee hebt, krijg je die wel als je in het Simmer Kafee in Leeuwarden rondstruint.

Reacties: 0


Reacties: 0
Obe Mobach van tuinhekschilder tot artdirector: An American Dream
Bron: H.C. 25/7/2000
Harlingen – Hij werd geboren op 11 juli 1926 in een bovenhuis aan de Vijverstraat in Harlingen. Een kleine dertig jaar later vertrok hij via Montreal naar Edmonton (Canada). Op de dag dat hij zijn vierenzeventigste verjaardag viert, zit hij in de spreekkamer van de Harlinger Courant aan deKanaalweg in Harlingen en vertelt hoe hij van huis-, tuinhek- en scheepsschilder in Harlingen kunstschilder werd in Canada en nog ‘plat’ Harlingers praat.

Reacties: 0
Nije Fryske cd slaat alle records
Bron: H.C. 11/7 2000

Reacties: 0

Bron: 10190 fr. folio

Reacties: 0
Slachtemarathon volksfeest
Bron: Op ‘e Skille juli 2000
Wommels – Een spektakel. Een wandelfestijn met aan het eind zelfs een heroïsch tintje. De Slachtemarathon riep beelden van de Elfstedenschaatstocht in herinnering. Juichende, dansende en zwaaiende deelnemers en aan weerszijden van de weg een dikke haag enthousiaste toeschouwers.

Reacties: 0
 
Abonneren
Reageren
Colofon
Archief