maart 1971

 

 

Aflevering 44

In Harlingen geboren auteur schiep ongekend omvangrijk oeuvre
Bron: Friesch Dagblad, 24 maart 1971. Foto: Fries Fotoarchief Tresoar
Simon Vestdijk na ziekte overleden.
Eén der grootste literatoren van deze tijd, Simon Vestdijk, is gisteren, zoals wij reeds in een deel van onze edities hebben gemeld, in het Stad- en Academisch Ziekenhuis te Utrecht overleden. Vestdijk, aan wie vorige week voor zijn gehele letterkundige oeuvre de Prijs der Nederlandse Letteren 1971 werd toegekend – een prijs van het Nederlandse Ministerie van CRM en het Belgische ministerie van Nederlandse cultuur – werd op 17 oktober 1898 geboren in Harlingen. Lahringen zoals hij deze plaats verbasterde in zijn sterk autobiografische Anton Wachterromans.

Reacties: 0


Reacties: 0
Bouw kantorenflat in Leeuwarden
Bron: Friesch Dagblad, 22 maart 1971
De bouw van een kantorenflat aan de Tesselschadestraat te Leeuwarden zal met een ceremoniële handeling op het Leeuwarder stadhuis starten. Dit gebeurt donderdag a.s. De kantorenflat bestaat uit een parkeergarage, begane grondverdieping en negen kantoorlagen.

Reacties: 0
Veel aanrijdingen door sneeuwval
Bron: Friesch Dagblad, 3 maart 1971
Verkeer op de Afsluitdijk drie uren gestremd na ‘ontsporing’ vrachtauto.
Door de sneeuwval – waardoor de wegen hier en daar spiegelglad waren – zijn er gistermiddag en –avond een groot aantal aanrijdingen gebeurd in Friesland.

Reacties: 0
Mode
Bron: Harlinger Courant, 2 maart 1971
Nieuwste mode voor mannen: een nachthemd.
Dit is natuurlijk niks nieuws, want vroeger droegen de mannen ook zo’n kledingstuk met als hoofdbedekking een nachtmuts met een kwast. Die muts hoeft nou niet meer, we wonen immers in een verwarmde slaapkamer?
Reacties: 0
Mevr. A.S. uit het Oosterpark
Bron: Harllinger Courant, 30 maart 1971
Mevr. A.S. uit het Oosterpark moet voorlopig de schoonmaak stopzetten. Bij het gordijnophangen kantelde gisteren de huishoudtrap en mevr. S. sloeg met het hoofd tegen de muur. Naast een hoofdwond liep ze een lichte hersenschudding op en ligt thans te bed.
Reacties: 0
 
Abonneren
Reageren
Colofon
Archief

Paul van Vliet woonde in oorlog bij ‘weiinmakker Kupers yn Garyp”
Bron: Friesch Dagblad, 2 maart 1971
Het maakt voor ons niet uit of we nu in het Westen, het Noorden of waar ook spelen. Het publiek kan van plaats tot plaats wel eens verschillend reageren, maar in wezen is het overal hetzelfde. Zo is het een fabeltje te geloven dat de mensen in de Randstad kritieser naar mijn show zouden kijken dan bijvoorbeeld de Friezen.

Reacties: 0
Bytsje fjûrwurk op konferinsje
Bron: Friesch Dagblad, 13-3-1971
Ried Fryske Biweging stelde ‘eigen omrop’ oan ‘e oarder yn P.B.

Trije sprekkers wiene noege om yn de Provinciale Bibliotheek to Ljouwert har bitinken te sizzen oer in eigen radio- en televisyomrop foar Fryslân:

Reacties: 0

Reacties: 1 van 1

Ze waren in elk geval `opvoedend` bezig bij de rechtbank!

(01-03-2011)Reacties: 0
Schenk onder de vijftien minuten
Bron: Friesch Dagblad, 15 maart 1971
Wereldkampioen Ard Schenk heeft de laatste gelegenheid van het volledig door hem beheerste seizoen aangegrepen opnieuw schaatshistorie te schrijven. Formidabel rijdend verbeterde Schenk het afgelopen weekeinde op het olieijs van Inzel weer drie wereldrecords. De opvallendste verrichting, een onwaarschijnlijke tijd van 14 minuten en 55,9 op de 10.000 meter, betekende tevens de afsluiting van de zogenaamde recordwedstrijden.

Reacties: 0


Reacties: 0
Gevaarlijk prikkeldraad
Bron: Harlinger Courant, 12 maart 1971


Reacties: 0
Volkstelling
Bron: Harlinger Courant, 2 maart 1971

Reacties: 0